Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Hlohovec ovládol Stredovek už po piatykrát

Hlohovec ovládol Stredovek už po piatykrát Foto: BW pictures/Erik Knotek ml.

V Dňoch 23.-24. júna 2018 sa uskutočnil jubilejný 5. ročník podujatia Stredoveké dni v Hlohovci.

Bratislava 26. júna (OTS) - Napriek chladnejšiemu počasiu si na podujatie počas dvoch dní našlo cestu skoro 4000 návštevníkov. „S priebehom akcie sme spokojní, ľudia prišli aj keď bolo trošku chladnejšie - ocenili dobrý program, rôzne atrakcie ale i organizáciu festivalu, čo nás veľmi teší.“ povedal Peter Kolišťanik – hlavný organizátor akcie.
Foto: BW pictures/Erik Knotek ml.

Akcia, ktorá už od samého začiatku lákala zvedavcov, ponúkala zaujímavý program. Program bol vyskladaný z toho najlepšieho čo v minulosti stredoveké dni ponúkli. Pribudla stredoveká dobová kuchyňa, kde návštevníci mohli ochutnať recepty našich predkov. V programe vzbudzoval najväčší ohlas rytiersky turnaj na koňoch, či humorom nabitá Stredoveká módna show, ktorá kombináciou stredovekého oblečenia a modernej hudby vytvorila v skutku zaujímavé humorné dielo. Páčilo sa aj drsné šermiarske vystúpenie Očistec a návštevníci veľkým potleskom ocenili sobotňajšie zakončenie programu ohňovou show. Pozitívne ohlasy boli aj na prítomnosť sokoliarov a možnosť si zajazdiť na koňoch. Dobové remeslá takisto nechýbali a so živými ukážkami zručných majstrov zaujali deti i dospelých.

Akciu obohatili aj nemenej zaujímavé sprievodné podujatia, jednou z nich bolo aj člnkovanie v Zámockom jazierku „Zaradiť člnkovanie po Zámockom jazierku ako sprievodnú aktivitu na tomto podujatí malo opäť veľký úspech a tešila sa slušnej návštevnosti. Počas 2 dní sme pustili člny na vodu až 150 krát“. poznamenal organizátor.

Na bezpečnosť akcie dozerala prítomna hasičská a zdravotná hliadka, ktorá nezaznamenala až na par ľudí s bolesťami hlavy žiadne problémy.
Hlohovec ovládol Stredovek už po piatykrát
Foto: BW pictures/Erik Knotek ml.

Touto cestou by som sa rád poďakoval všetkým partnerom akcie, dobrovoľníkom, a všetkým ktorí sa akoukoľvek mierou pričinili k bezproblémovému chodu akcie. na záver poznamenal Peter Kolišťanik.