Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Základná škola v Hlohovci dostala nové multifunkčné športovisko

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Športovisko je vhodné na vyžitie všetkých vekových kategórií, na florbal, volejbal, hádzanú, street ball či workout.

Hlohovec 8. septembra (TASR) - Žiakom školy i verejnosti bude slúžiť nové multifunkčné športovisko, ktoré otvorili na Základnej škole (ZŠ) Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci po zásadnej obnove. Práce na vytvorení nových plôch na športovanie dosiahli hodnotu 280.000 eur, informovala hovorkyňa mesta Miroslava Hankoščáková.

Športovisko je vhodné na vyžitie všetkých vekových kategórií, na florbal, volejbal, hádzanú, street ball či workout. Sprístupnili ho vo štvrtok (7. 9.), slávnosť spestril exhibičný zápas medzi žiakmi školy a tohtoročnými mládežníckymi majsterkami Slovenska, futbalistkami Spartaka Trnava.

Vonkajšie športovisko začali rekonštruovať v uplynulom roku, nie je však jediným vynoveným na tejto škole. Žiaci využívajú aj zmodernizovanú telocvičňu, ktorá bola v havarijnom stave. Tam boli práce financované z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške 60.000 eur, ďalších zhruba 20.000 eur dofinancovalo z rozpočtu mesto. Do skvalitnenia športového vyžitia investovala radnica aj na ZŠ Arpáda Felcána, kde opravili zatekajúcu časť telocvične.