Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Hnúšti dokončujú verejné fitnescentrum pod holým nebom

Verejné fitnescentrum pod holým nebom, ktoré dokončujú v Hnúšti Foto: TASR/Ján Siman

Obyvatelia Hnúšte budú môcť na cvičenie využívať desať zariadení.

Hnúšťa 19. apríla (TASR) - Mestské verejné fitnescentrum pod holým nebom dokončuje samospráva Hnúšte. Ako pre TASR povedal primátor mesta Michal Bagačka, usilujú sa tak udržať trend moderných miest, kde dostávajú obyvatelia možnosť športového vyžitia, ale aj miesta pre spoločné stretávanie sa.

Fitnescentrum vzniká v priestoroch Mariássyho záhrady. Podľa plánov ho dokončia v najbližších dňoch. "Veľa už máme urobené, ešte tam chceme doplniť nejaké športové náčinie. Musíme samozrejme myslieť aj na neprajníkov, preto posilňovacie prvky budú pevne ukotvené. Takto dáme možnosť obyvateľom pre aktívne trávenie voľného času, ale dávame im ďalšiu príležitosť a priestor, kde sa môžu stretávať, porozprávať a komunikovať medzi sebou," povedal Bagačka.

Obyvatelia Hnúšte budú môcť na cvičenie využívať desať zariadení. Na mieste sú okrem toho už umiestnené dve zostavy detských preliezačiek. "Priestor má byť verejne dostupný, takže tam neplánujeme robiť oplotenie. Bude to ale osvetlené, v okolí žije pomerne veľa ľudí, ktorí na to vidia a dohliadať na to budeme aj prostredníctvom kamerového systému, keďže máme pri mestskej polícii chránenú dielňu," dodal primátor Hnúšte. Za projekt verejného fitnescentra zaplatila samospráva Hnúšte 37.000 eur. Peniaze získali od Miestnej akčnej skupiny MAS Malohont. Mesto ho spolufinancuje 5-percentným podielom.