Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Hoci v Rimavskej Sobote pribudli parkovacie miesta, stále je ich málo

Rimavskosobotskí mestskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí zaoberali jedným z najproblematickejších miest pre parkovanie okolie miestneho Úradu práce (ÚP). Požiadavka je zväčšiť parkovacie priestory pred touto inštitúciou, ktorá je vlastne najväčším zamestnávateľom v meste. Pracuje tam veľa ľudí a chodí tam i mnoho klientov. Na snímke parkovanie na ulici L. Svobodu na Sídlisku Západ v Rimavskej Sobote 31. augusta 2016. Foto: TASR - Branislav Caban

Viacerí mestskí poslanci pritom označili za jedno z najproblematickejších miest okolie miestneho úradu práce.

Rimavská Sobota 31. augusta (TASR) – Problémy so statickou dopravou a nedostatok parkovacích miest v centre i na sídliskách boli jednou z tém, ktorou sa zaoberali rimavskosobotskí mestskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí. Viacerí pritom označili za jedno z najproblematickejších miest okolie miestneho úradu práce (ÚP).

„Je požiadavka zväčšiť parkovacie priestory pred touto inštitúciou, ktorá je vlastne najväčším zamestnávateľom v meste. Pracuje tam veľa ľudí a chodí tam i mnoho klientov,“ zdôraznil poslanec Ivan Hazucha s tým, že nejaké miesta by mohli byť vytvorené v protiľahlej uličke. Na jeho slová nadviazal poslanec Štefan Baláž, podľa ktorého je veľký problém aj s parkovaním pred bytovkou B2 na Sídlisku Rimava, kde už autá stoja i na trávniku.

„Na tomto sídlisku sme v poslednom období na viacerých miestach vytvorili asi 30 parkovacích miest. Súhlasím s tým, že pri B2 je s parkovaním problém, ale neviem si predstaviť, kde by sme tam ešte mohli vytvoriť nejaké nové parkovacie priestory,“ reagoval primátor mesta Jozef Šimko s tým, že ťažké bude vyriešiť statickú dopravu i v okolí ÚP. „Obyvatelia, ktorí žijú v spomínanej uličke, sú zásadne proti výstavbe parkovacích miest, sú za zeleň,“ dodal.

Ako ďalej spomenul, mesto plánuje v blízkom čase odstraňovať problémy s parkovaním v miestach, kde je možné vybudovať nové parkoviská. „Túto jeseň chceme doriešiť Mikszáthovu ulicu, kde by malo vzniknúť okolo 60 miest, ako aj Sídlisko Západ, kde vozidlá na viacerých miestach stoja prednou alebo zadnou časťou na zeleni,“ avizoval.

Rimavskosobotskí mestskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí zaoberali jedným z najproblematickejších miest pre parkovanie okolie miestneho Úradu práce (ÚP). Požiadavka je zväčšiť parkovacie priestory pred touto inštitúciou, ktorá je vlastne najväčším zamestnávateľom v meste. Pracuje tam veľa ľudí a chodí tam i mnoho klientov. Na snímke parkovanie na Českej ulici na Sídlisku Západ v Rimavskej Sobote Sídlisku Rimava V Rimavskej Sobote 31. augusta 2016.
Foto: TASR - Branislav Caban


Podľa náčelníka mestskej polície Petra Berecza pretrváva nedostatok parkovacích miest predovšetkým na Sídlisku Západ a Sídlisku Rimava, kde vybudovanie nových miest situáciu zmiernilo, ale nevyriešilo. Statickú dopravu v centre považuje za trochu lepšiu. „Hlavné námestie väčšinou nie je plné, využívať sa môže aj parkovisko pri pošte. Samozrejme, sú aj dni, keď to všetko nestačí,“ konštatoval s tým, že parkovaniu v centre veľmi pomáha rozľahlé parkovisko pri neďalekom nákupnom stredisku. „Keby tam nebolo, tak si situáciu v meste neviem ani predstaviť,“ doplnil.



Poslanec František Auxt považuje podľa vlastných slov za dôležité vyznačovanie parkovacích boxov na parkoviskách, ktoré podľa neho na sídliskách veľakrát chýbajú. „Napríklad v mieste môjho bydliska sú vyznačené, ľudia to dodržiavajú a veľmi to pomáha. Na malom úseku sa zmestia štyri autá navyše,“ podotkol.

Problémom sú podľa viacerých poslancov i dopravné zákazy. „Kvitujem, že máme lepšie komunikácie, ale pri nedávnej rekonštrukcii ciest a obnove vodorovného dopravného značenia pribudli žlté čiary. Je strašne veľa zákazov, kde sa už autom nedá zastať,“ upozornil poslanec Viliam Vaš.