Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Návštevníkov Cibula Festu pre hrozbu búrky evakuovali

Hudobný festival Cibulafest, ilustračná snímka. Foto: ACCESS Production

Poveternostné podmienky natoľko, že najskôr bolo len prerušené, no o pár desiatok minút sa organizátori rozhodli v programe nepokračovať a návštevníkov z bezpečnostných dôvodov evakuovať z areálu.

Holíč 21. júla (TASR) - Multižánrový festival Cibula Fest, ktorý sa od štvrtka 20. júla koná na letisku v Holíči, musel byť prerušený pred koncom programu prvého festivalového dňa. Počas vystúpenia kapely Polemic sa náhle zmenili poveternostné podmienky natoľko, že najskôr bolo len prerušené jej vystúpenie, no o pár desiatok minút sa organizátori rozhodli v programe nepokračovať a návštevníkov z bezpečnostných dôvodov evakuovať z areálu.

Dôvodom bola hrozba vyplývajúca z pretrvávajúceho nárazového vetra a následných nepriaznivých predpovedí. Informoval o tom organizátor podujatia Vladimír Chrenka. "Niekoľko tisíc návštevníkov to prijalo s rozhorčením, no uprednostnili sme ich bezpečnosť aj za cenu nemalých finančných strát." Podľa neho počas vystúpenia prvej hviezdy štvrtkového programu Tomáša Klusa nič nenasvedčovalo tomu, že nepriaznivé počasie, ktoré pretrvávalo v Českej republike, príde aj do pohraničného pásma na Záhorí.

"Mrzí nás, že sme museli pristúpiť k prerušeniu festivalu, prinútili nás však k tomu poveternostné podmienky, ktoré boli veľmi nepriaznivé a riziko zranení veľmi vysoké. Zdravie a ochrana ľudských životov je u nás na prvom mieste, a preto sme tento krok vyhodnotili ako nevyhnutný," dodal Chrenka. I keď nakoniec búrka prišla v menšej intenzite a aj to až okolo druhej hodiny po polnoci, prerušenie festivalu vyhodnocuje ako správny krok. "Búrka síce nebola taká silná, ale sledovali sme vývoj situácie na meteoradaroch a riziko bolo privysoké. Silný nárazový vietor nám v čase svojej najväčšej sily spôsobil aj škody na zariadení a to bol pre nás signál na evakuáciu areálu," dodal Chrenka.

Kapela Horkýže slíže, ktorá mala nasledovať po skupine Polemic, vystúpi v náhradnom čase dnes. Počas nasledujúcich dvoch dní sa v Holíči predstavia aj kapely ako Walda Gang, Iné Kafe, Freedom Call, Jelen, Dymytry, Lenny, Xindl X či Captain Jack.