Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mladý muž ťažko zranil dôchodkyňu v jej dome, chcel peniaze

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Keď mu ich odmietla dať, fyzicky ju napadol pravdepodobne kladivom, ktorým útočil na jej tvár a hlavu. Následne jej z peňaženky vzal 75 eur.

Hontianske Nemce 6. septembra (TASR) - Ťažké zranenia s dobou liečenia viac ako 42 dní spôsobil 24-ročný muž z Hontianskych Nemiec v okrese Krupina 76-ročnej dôchodkyni z rovnakej obce. Mladík dôchodkyňu napadol po tom, ako mu odmietla dať peniaze.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, stalo sa to v piatok 1. septembra v čase medzi 17.30 až 19.45 h v chodbe rodinného domu napadnutej.

"Muž v úmysle zmocniť sa finančnej hotovosti najskôr slovne vyzval majiteľku domu, aby mu dala peniaze. Keď mu ich odmietla dať, fyzicky ju napadol pravdepodobne kladivom, ktorým útočil na jej tvár a hlavu. Následne jej z peňaženky vzal 75 eur," priblížila Faltániová.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici už obvinil muža z obzvlášť závažného zločinu lúpeže. Po vykonaní procesných úkonov ho umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby. Za tento zločin, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Prípad je v štádiu vyšetrovania.





jop pop