Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Horehronské múzeum pripravilo zážitkové podujatia pre deti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Múzeum počas jesenných prázdnin deťom priblíži aj históriu fotografie, spoznajú jej čierno-biely svet, ale i tajomstvo farebnej podoby fotografie.

Brezno 27. októbra (TASR) - Horehronské múzeum v Brezne pripravilo pre rodiny s deťmi prázdninové zážitkové podujatia. Jedno sa uskutoční v nedeľu (29. 10.) o 15.00 h v mestskej veži, druhé v utorok (31. 10.) o 11.00 h v múzeu pod názvom Zmrazenie momentu. Jeho súčasťou je aj tvorivá dielňa. TASR o tom v piatok informovala Martina Ťažká z Horehronského múzea.

"Na podujatí vo veži sa návštevníci počas komentovanej prehliadky na najvyššom podlaží, kde kedysi býval zvonár, oboznámia s vežovými stavbami v meste a okolí cez štyri okná na štyri svetové strany. Vizuálnym porovnávaním jednotlivých breznianskych monumentov sa dozvedia o ich funkcii a význame pre mesto v minulosti a dnes. Obohatením bude tvorivý pracovný list, pomocou ktorého si upevnia poznatky a zároveň budú mať možnosť prejaviť svoju tvorivosť a predstavivosť," uviedla Ťažká.

Múzeum počas jesenných prázdnin deťom priblíži aj históriu fotografie, spoznajú jej čierno-biely svet, ale i tajomstvo farebnej podoby fotografie. Zistia viac o predchodcovi dnešných fotoaparátov.