Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Pri Hornom Hodrušskom tajchu pribudne okruhliaková pláž a dve ihriská

Na archívnej snímke z júna 2014 je zrekonštruovaná hrádza a prístavisko člnov Horného Hodrušského tajchu, ktorý poskytuje možnosť oddychu a kúpania v hornej časti Hodrušskej doliny nad obcou Hodruša-Hámre Foto: TASR/Jana Vodnáková

Tajch, ktorý sa nachádza v areáli strediska Salamandra Resort, je napustený a prístupný bude pre širokú verejnosť aj túto letnú sezónu.

Hodruša-Hámre 9. júna (TASR) - Pri Hornom Hodrušskom tajchu pribudne tento rok okruhliaková pláž aj dve ihriská. Tajch, ktorý sa nachádza v areáli strediska Salamandra Resort, je napustený a prístupný bude pre širokú verejnosť aj túto letnú sezónu.

"Keďže však v stredisku približne do polovice júla 2015 budú prebiehať stavebné práce, kúpaciu sezónu spustíme až po ich dokončení, o čom budeme verejnosť včas informovať," informovala marketingová manažérka Katarína Pružinová s tým, že v stredisku tak pribudne parkovisko, spomínaná pláž pri tajchu a dve multifunkčné ihriská.

Kúpanie v tajchu je na vlastné nebezpečenstvo. Stredisko na vlastné náklady kvalitu vody monitoruje. "Voda je momentálne vyhovujúca na kúpanie a samotný tajch dosahuje hĺbku približne 12 až 14 metrov," dodala Pružinová. Od konca júna budú môcť turisti využiť aj štvorsedačkovú obojsmernú lanovku z Horného Hodrušského tajchu na Hornú roveň. "Lanovku spúšťame 27. júna. Pre verejnosť bude prístupná každý prázdninový víkend od piatka do nedele v čase od 8.30 do 17.00 h," priblížila.

Jazda lanovkou ponúka impozantný výhľad na hranicu údolia, v ktorom leží obec Hodruša-Hámre. Z lanovky je aj krásny výhľad na údolie Štiavnických Baní a priľahlých tajchov – Richňavské jazero, Vindšachtské jazero, Evičkino jazero a Bakomy. Z výstupnej stanice lanovky je to len na skok k turistickým chodníkom do Banskej Štiavnice.

Na archívnej snímke z júna 2014 štvorsedačková lanovka z Horného Hodrušského tajchu na Hornú Roveň.
Foto: TASR/Jana Vodnáková