Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Horskí záchranári pomáhali zranenému skialpinistovi v sedle Prielom

Ilustračná snímka. Foto: FB: Horská záchranná služba

Zraneného 37-ročného muža naložili na palubu vrtuľníka a po medzipristátí v Starom Smokovci, kde vysadili horského záchranára, ho transportovali do nemocnice v Poprade.

Vysoké Tatry 14. apríla (TASR) - Horskí záchranári pomáhali vo štvrtok skialpinistovi z Poľska, ktorý si pádom v sedle Prielom spôsobil vykĺbenie ramena. Napriek snahe nebol schopný samostatne pokračovať. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webstránke.

"O súčinnosť boli požiadaní leteckí záchranári z Popradu, ktorí na palubu vzali záchranára HZS v Starom Smokovci. Záchranár HZS z oblastného strediska Vysoké Tatry bol vysadený pri Zbojníckej chate a pri postihnutom v teréne bol z vrtuľníka vysadený lekár. Keď pacienta vyšetril a pripravil na transport, obaja boli za pomoci vrtuľníka evakuovaní z terénu k Zbojníckej chate," informuje HZS.

Tam zraneného 37-ročného muža naložili na palubu vrtuľníka a po medzipristátí v Starom Smokovci, kde vysadili horského záchranára, ho transportovali do nemocnice v Poprade.