Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Počas horúčav bude Trebišov neobmedzene ochladzovať ulice a chodníky

Na snímke cisternové vozidlo polieva cestu vodou v Trebišove 6. júla 2015. Mestská samospráva sa snaží zmierniť horúčavy, ktoré sužujú v tomto období celé Slovensko. Foto: TASR/Roman Hanc

Predpovede hlásia horúčavy do stredy .

Trebišov 6. júla (TASR) - Mesto Trebišov vydalo počas horúčav nariadenie na ochladzovanie ulíc Štefánikova a Komenského. S vysokými teplotami sa takto pokúša bojovať už niekoľko dní.

Na snímke cisternové vozidlo polieva cestu vodou v Trebišove 6. júla 2015. Mestská samospráva sa snaží zmierniť horúčavy, ktoré sužujú v tomto období celé Slovensko.
Foto: TASR/Roman Hanc

"S ochladzovaním ulíc a chodníkov sme začali už koncom minulého týždňa, v pravidelných intervaloch sa zavlažovali ulice a priľahlé chodníky počas soboty a nedele (4. a 5.7.)," uviedol dnes pre TASR primátor Marek Čižmár. Predpovede hlásia horúčavy do stredy (8.7.), preto chce mesto naďalej pokračovať v zavlažovaní v neobmedzenej miere a s čo najväčším rozsahom do 18. h v pravidelných intervaloch.

"Túto činnosť vykonávajú jednak Technické služby, ale aj Mestské hospodárske stredisko," doplnil primátor. Verí, že mestu sa takto aspoň čiastočne podarí zmierniť aktuálne horúčavy.