Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Horúčavy zmierňujú v Trebišove zavlažovaním ulíc

Na snímke polievanie ciest vodou v Trebišove Foto: TASR - Roman Hanc

Cez víkend opakujú cyklus zavlažovacích činností Technické služby mesta Trebišov a Mestské hospodárske stredisko aj sedemkrát.

Trebišov 12. augusta (TASR) - V Trebišove platí už štvrtý týždeň nariadenie na ochladzovanie ulíc a chodníkov. Mesto sa takto snaží v extrémne vysokých teplotách aspoň sčasti zmierniť tohtoročné tropické hodnoty.

"V pravidelných dvojhodinových intervaloch sa zavlažujú najmä lokality s najväčšou koncentráciou ľudí - od severného námestia, pozdĺž celou Ul. M. R. Štefánika a Ul. Komenského. Multikáry s vodnou nádržou prechádzajú tiež ulicami Cintorínska, Vrátna aj sídliskovými časťami mesta. Menšie kropnice, ale i veľká cisterna s objemom 7000 l vody sa počas pracovných dní otočia na cestných komunikáciách a chodníkoch aj päťkrát," priblížila pre TASR Martina Kužmová, referentka pre komunikáciu, propagáciu a styk s médiami.

Cez víkend opakujú cyklus zavlažovacích činností Technické služby mesta Trebišov a Mestské hospodárske stredisko aj sedemkrát. Nariadenie bude podľa Kužmovej pokračovať naďalej, keďže tropické horúčavy stále sužujú nielen Trebišov, ale celé Slovensko. "Od tohto opatrenia mesto upustí v deň, kedy denná teplota vzduchu klesne pod 32 stupňov Celzia," zakončila Kužmová.