Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Hrad Devín má novú webstránku, je k dispozícii v troch jazykoch

Na snímke národná kultúrna pamiatka (NKP) hrad Devín. Foto: TASR - Dano Veselský

Prostredníctvom webstránky sa návštevníci dozvedia napríklad aj vynútených obmedzeniach prístupnosti hradu.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Najnavštevovanejšia lokalita Múzea mesta Bratislavy (MMB), hrad Devín, má novú oficiálnu samostatnú webstránku. "Možno na nej nájsť dôležité informácie na naplánovanie návštevy hradu vrátane aktuálnych otváracích hodín, výšky vstupného, aktuálne otvorených výstav či pripravovaných podujatí," informovala PR manažérka MMB Katarína Selecká.

Spresnila, že prostredníctvom webstránky sa návštevníci dozvedia napríklad aj vynútených obmedzeniach prístupnosti hradu. "Napríklad v zime môže byť neplánovane uzavretý z dôvodu poľadovice či intenzívneho sneženia," vysvetlila.

Web je k dispozícii v troch jazykoch (slovenčine, angličtine a nemčine) a okrem iného ponúka aj rozšírenie fyzického informačno-navigačného systému v areáli hradu do on-line prostredia.

Nová webstránka vznikla ako súčasť projektu obnovy hradu Devín s názvom Culture Across - Kultúrne mosty cez rieku Morava, spolufinancovaného z programu spolupráce Interreg Slovenská republika - Rakúsko, ktorý bol v septembri 2023 úspešne ukončený.