Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Hriňovské dni divadla sa budú tento rok niesť pod heslom Slzy a smiech

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Pre návštevníkov je pripravených deväť predstavení, koncert Zuzany Mikulcovej a tiež niekoľko sprievodných podujatí.

Hriňová 15. marca (TASR) - Pod heslom Slzy a smiech sa uskutoční tento víkend (18.-20.3.) IX. ročník Hriňovských dní divadla. Pre návštevníkov je pripravených deväť predstavení, koncert Zuzany Mikulcovej a tiež niekoľko sprievodných podujatí.

Podľa Dany Trebuľovej z miestneho Hriňovského divadla, v piatok sa divákom predstaví bratislavské Divadlo LOĎ s hrou Otázka príťažlivosti alebo Kto koho sotil do rybníka. Súčasťou slávnostného otvorenia o 20.30 h bude koncert víťazky súťaže Nové tváre slovenského jazzu 2010 Zuzany Mikulcovej.

V sobotu popoludní sa predstaví miestny divadelný súbor Zdurnovie deti s hrou Hanička a Balady a povery. O 15. h sa uskutoční premiéra muzikálu Nočná krajina v podaní žiakov ZUŠ v Hriňovej. Sásovský ochotnícky súbor, ktorý vlani po 40 rokoch obnovil svoju činnosť, prinesie svoju prvú premiéru - Gogoľovho Revízora. Večer ukončí DS Daxner z Tisovca so "smutnosmiešnym povalovým príbehom" Sľučka pre dvoch.

Nedeľa je prevažne venovaná deťom. Hriňovské divadlo sa predstaví s inscenáciou Pipi - a zase je tu inak a detvianske Divadlo Zelienka uvedie rozprávku Čarovný klobúk. Prehliadka vyvrcholí podvečer komédiou krivánskeho ochotníckeho divadla Starostove kuchárky a Komédiou na šnúrke v podaní Divadla Zelienka.