Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Primátora Martina opäť zastrašujú, v obálke mu doručili biely prášok

Primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar. Foto: TASR

Vlani doručili Hrnčiarovi list, ktorý obsahoval ostrý náboj.

Martin 9. januára (TASR) – Neznámu obálku s bielym práškom dnes okolo 12. hodiny doručili do podateľne Mestského úradu (MsÚ) v Martine. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radko Moravčík.

Polícia podľa neho po prijatí oznámenia vykonala na mieste všetky potrebné úkony. „Neznám látku zaistili a bude podrobená expertíznemu skúmaniu. V súvislosti s udalosťou začal vyšetrovateľ Policajného zboru trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ dodal krajský policajný hovorca.

Prášok sa podľa hovorcu mesta Martin Jozefa Petráša začal sypať z neotvorenej obálky počas triedenia došlej pošty. „Obálka bola adresovaná primátorovi mesta Andrejovi Hrnčiarovi. Na základe pokynu zasahujúcich zložiek bola chodba, na ktorej sa miestnosť nachádza, evakuovaná a uzavretá. Po ukončení zásahu ostala uzavretá a zapečatená miestnosť podateľne. Do styku s látkou prišli dve zamestnankyne, ktoré na základe pokynu úradu verejného zdravotníctva izolovali v karanténne v Univerzitnej nemocnici v Martine. Zasahujúce zložky boli nielen z Martina, ale aj špeciálnej brigády zo Žiliny,“ uviedol Petráš.

„Je mi ľúto chudáka, ktorý si neuvedomuje, že takáto pošta sa nikdy nedostane k adresátovi pokiaľ je ním primátor mesta, pretože musí prejsť cez podateľňu a ďalšie organizačné zložky. Takíto chudáci si neuvedomujú, že pripravujú štát a seba o nemalé finančné prostriedky. Platíme to všetci z daní, desiatky ľudí vrátane techniky boli v nasadení, stálo to množstvo energie, finančných prostriedkov a je to úplne zbytočné,“ dodal Hrnčiar.,

Primátor Martina dostal výhražný list aj vlani. V obálke sa skrýval ostrý náboj. Neznámy odosielateľ sa mu vyhrážal e-mailom aj pred komunálnymi voľbami v roku 2010, že ak sa nevzdá kandidatúry, môže dopadnúť ako zavraždený právnik Ernest Valko.