Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Hrnčiar odmieta obvinenia pre predaj pozemku,dal podnet na prokuratúru

Andrej Hrnčiar, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik potvrdil, že Okresná prokuratúra v Martine prijala v predmetnej veci dva podnety.

Martin 22. februára (TASR) – Primátor Martina Andrej Hrnčiar odmieta medializované informácie, podľa ktorých malo mesto v roku 2014 predať firme GEONET Invest, a.s., pozemky v centre mesta pod trhovú cenu.

"Zverejnené informácie boli závažným spôsobom zavádzajúce a nepravdivé. Už som samozrejme podnikol aj právne kroky na ochranu osobnosti. Kontrola zo strany hlavného kontrolóra mesta konštatuje, že všetko bolo v súlade s internými pravidlami, ale aj so zákonmi Slovenskej republiky. Nebol porušený žiadny zákon. Požiadal som aj okresnú prokuratúru, aby ako nezávislý orgán prešetrila postup mesta v tejto veci," povedal Hrnčiar.

Hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik potvrdil, že Okresná prokuratúra v Martine prijala v predmetnej veci dva podnety.

Podľa hlavného kontrolóra mesta Martin Dušana Laššáka sa predaj pozemkov mesta Martin spoločnosti GEONET Invest, a.s., realizoval v súlade so zákonom. "Odpredaj pozemkov pre spoločnosť GEONET Invest bol prerokovaný a schválený uznesením Mestského zastupiteľstva 27. 8. 2014. Uvedený odpredaj bol realizovaný v súlade s platným zákonom č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a VZN č. 99 o hospodárení s majetkom mesta," informuje hlavný kontrolór v stanovisku na internetovej stránke mesta.

Podľa portálu aktuality.sk schválilo mestské zastupiteľstvo v Martine predaj lukratívnych parciel v centre firme GEONET Invest, ktorej spolumajiteľom je aj primátor Andrej Hrnčiar, trikrát lacnejšie, ako sú trhové ceny. Spoločnosť GEONET Invest postavila na pozemku parkovisko aj komplex administratívnych budov.