Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Hrnčiarska ulica v Košiciach ožije umením pod holým nebom

Na snímke centrum Košíc, Alžbetina ulica, v pozadí Dóm sv. Alžbety Foto: TASR/František Iván

Počas celého podujatia budú na Hrnčiarskej ulici vystavené obrazy košických výtvarníkov a umelecké fotografie autorov Martiny Inspire a Matúša Vencúrika.

Košice 24. júla (TASR) - Podujatie s názvom Umenie na Hrnčiarskej ulici pripravila nezisková organizácia KRUK na piatok 27. júla.

„Jeho cieľom je zastaviť ľudí v ich uponáhľanom svete, priniesť im umelecký zážitok, potešenie a umelcom poskytnúť priestor na sebarealizáciu a prezentáciu,“ informovala TASR projektová manažérka n.o. KRUK Jana Kopernická.

Spresnila, že program sa začne o 17.00 h divadelným predstavením priamo pod oblohou. „Rodinná oslava alebo slučka v podaní hercov Divadla Neon zaujme všetky vekové kategórie. Veď skoro každý pozná nástrahy a bizarné situácie, ktoré môžu vzniknúť na rodinnej oslave,“ dodala.

Začínajúci muzikanti

Od 17.45 h zaznejú tóny írskej hudby. „Hudobné umenie bude prezentovať mladá košická kapela Shamrock Red Heads. Návštevníci sa môžu tešiť na univerzálnosť začínajúcich muzikantov. Hudobné nástroje budú v neustálom obehu,“ povedala ďalej Kopernická. Divadlo Neon sa na dosky vráti ešte raz s hrou No comment, ktorá predstavuje tragikomickú koláž príbehov zo života neobyčajne obyčajných ľudí.

Ilustračná foto
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Počas celého podujatia budú na Hrnčiarskej ulici vystavené obrazy košických výtvarníkov a umelecké fotografie autorov Martiny Inspire a Matúša Vencúrika.

Nezisková organizácia KRUK pripravila podujatie ako súčasť projektu zameraného na zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.