Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Dráma na Hrone, pri prevrátení člnov sa zranili tri osoby

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V prevrátených člnoch sa nachádzali aj deti.

Banská Bystrica 20. apríla (TASR) - Na Hrone medzi obcami Šalková a Lučatín v okrese Banská Bystrica sa dnes okolo poludnia prevrátilo 12 člnov s 22 ľuďmi, ktorí proti prúdu splavovali rieku napriek jej vysokej hladine a pomerne rýchlemu toku.

V prevrátených člnoch sa nachádzali aj deti. Pri nehode sa tri osoby ľahko zranili.

Ako TASR informoval Jozef Vinár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, 16 osôb vytiahli záchranári po príchode na miesto okamžite na breh, šesť osôb však naďalej unášal prúd.

"Približne o 13:30 h zvyšné osoby záchranné zložky našli a rovnako vytiahli na breh," uviedol a doplnil, že všetky osoby z člnov vyviazli bez vážnejších zranení.

"Pri prevrátení sa zranili tri osoby, žena, muž a dieťa. Ženu s úrazom dolnej končatiny previezli záchranári do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici, muža s drobnými odreninami do nemocnice v Brezne a 12-ročného chlapca s podchladením do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," uzavrel s tým, že pri nehode zasahoval kompletný integrálny systém, teda záchranári, potápači, polícia, hasiči a vrtuľníková záchranná služba.