Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia obvinila ženu a muža z obchodovania s drogami

Humenský vyšetrovateľ obvinil z obchodovania s drogami 32-ročnú ženu a o rok mladšieho muža, obaja z Humenného. Obaja si mali najmenej od mája tohto roku neoprávnene zadovažovať omamné a psychotropné látky, a to hlavne rastlinu rodu Cannabis (konope) a metamfetamín. V rôznych množstvách a za rôzne ceny ich mali predávať iným spotrebiteľom do stredy 18. októbra 2017, kedy boli zadržaní a obmedzení na slobode. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Obaja si mali najmenej od mája tohto roku neoprávnene zadovažovať omamné a psychotropné látky.

Humenné 23. októbra (TASR) - Humenský vyšetrovateľ obvinil z obchodovania s drogami 32-ročnú ženu a o rok mladšieho muža, obaja z Humenného.

Ako v pondelok informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, obaja si mali najmenej od mája tohto roku neoprávnene zadovažovať omamné a psychotropné látky, a to hlavne rastlinu rodu Cannabis (konope) a metamfetamín. V rôznych množstvách a za rôzne ceny ich mali predávať iným spotrebiteľom do stredy (18.10.), kedy boli zadržaní a obmedzení na slobode. "Počas vykonania osobnej prehliadky bolo okrem iných vecí u ženy nájdené a odňaté plastové vrecúško s obsahom bielej kryštalickej látky. Podľa predbežného vyjadrenia kriminalistického a expertízneho ústavu PZ sa vo vrecku nachádzala látka obsahujúca metamfetamín," priblížil.

Obvinený muž zas polícii pri osobnej prehliadke okrem iného dobrovoľne vydal jednu plastovú striekačku s modrým piestom a jedno plastové vrecko, obe s obsahom bielej kryštalickej látky. Pri prehliadke osobného auta odňali aj puzdro noža, v ktorom sa nachádzalo plastové vrecúško s obsahom zelenej sušiny. "Podľa predbežného vyjadrenia kriminalistického a expertízneho ústavu PZ sa v injekčnej striekačke a vo vrecúšku nachádzala látka s obsahom metamfetamínu. V druhom vrecku boli vrcholcovité časti rastliny konope," vysvetlil hovorca.

Vyšetrovateľ oboch obvinených umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na ich vzatie do väzby, ktoré potvrdil sudca Okresného súdu v Humennom.