Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

V Humennom zrekonštruovali kúpalisko

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rekonštrukčné práce si vyžiadali dohromady približne 20.000 eur.

Humenné 4. novembra (TASR) – Samospráva v meste Humenné zrekonštruovala počas roka tamojšie kúpalisko. Najväčšie zmeny pritom potešia najmä deti. „Ešte pred začiatkom letnej sezóny investovala humenská radnica do kompletnej opravy ženských a mužských sociálnych zariadení, vrátane spŕch, chodby a skladu pre pracovníkov. Okrem toho sa vymenila aj zámková dlažba okolo veľkého bazéna a v tzv. detskom bŕzgalisku vystriedala starú nevyhovujúcu šmykľavku nová vodná atrakcia v tvare obrovskej žaby,“ priblížila Michaela Dochánová z Mestského úradu v Humennom.

Keďže letná sezóna už dávno skončila, začalo sa s opravami vnútri kúpaliska. „Ešte začiatkom roka bola zrekonštruovaná recepcia vo vestibule kúpaliska. Aktuálne k nej už pribudla aj nová dlažba a hliníkové dvere. V predsieňach pred vstupom do šatní sa zase vymenil nový obklad, lavičky a pribudli tiež moderné sušiče vlasov,“ vymenovala Dochánová.

Detského výukového bazéna sa podľa nej zmeny dotkli najviac, znížil sa tu strop, okrem toho sa kompletne vymenilo staré okno za nové osemmetrové z trojskla, opravila sa aj vzduchotechnika a pribudli nové reproduktory. Na všetky opravy boli použité špeciálne hydromateriály odolné vlhkému prostrediu. „Najpútavejšiu zmenu predstavuje obrovská 3D maľba na protiľahlej stene detského bazéna, ktorá imituje živý podmorský svet plný farebných koralov a rôznych vodných živočíchov,“ upozornila Dochánová s tým, že ďalšie rekonštrukcie sa dotkli aj miest, ktoré návštevníci bežne nevidia, ako je napr. strojovňa pod bazénom. Tu pribudli nové výmenníky, ktoré zohrievajú vodu v plaveckom bazéne na 27 stupňov Celzia.

Rekonštrukčné práce na kúpalisku si vyžiadali dohromady približne 20.000 eur. V rámci krytej plavárne majú návštevníci k dispozícii 25-metrový plavecký bazén, detský výukový bazén o dĺžke desať metrov a sauny. Počas letnej sezóny je v areáli letného kúpaliska v prevádzke veľký 50-metrový bazén a detské bŕzgalisko, ale tiež ihrisko pre plážový volejbal, parkové basketbalové ihrisko a dva tenisové kurty. „Vstupné aj napriek opravám ostáva nezmenené. Zľavy si môžu uplatniť držitelia Karty Senior, Junior a Karty Humenčana,“ uzavrela Dochánová.