Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Humennom nasvietili frekventovaný priechod, dokončili aj parkovisko

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Samospráva v týchto dňoch ukončila aj prvú etapu prepojenia detskej polikliniky a mestskej polície.

Humenné 19. decembra (TASR) – Na jednom z najfrekventovanejších priechodov pre chodcov v Humennom, ktorý sa nachádza na Laboreckej ulici pri vstupe na Južné námestie, pribudlo osvetlenie.

"Cez tento strategicko-dôležitý priechod prechádzajú školáci z centra mesta navštevujúci Základné školy Dargovských hrdinov a Laboreckú. Nasvietením priechodu pre chodcov umelým verejným osvetlením sme prispeli k zlepšeniu celkovej dopravnej situácie v meste Humenné, a taktiež k vyššej bezpečnosti školopovinných deti, ktoré boli ohrozované účastníkmi cestnej premávky, hlavne počas zimných mesiacov, kedy je slabšia viditeľnosť," informuje samospráva na svoje stránke. Financie vynaložené na projekt predstavujú približne 6450 eur. Mesto naň získalo grant vo výške 5000 eur prostredníctvom ČSOB nadácie.

Samospráva v týchto dňoch ukončila aj prvú etapu prepojenia detskej polikliniky a mestskej polície. "V rámci prvej etapy prepojovacieho parkoviska bolo zrealizovaných 36 miest a v druhej etape to bude 34 miest," informovala TASR Michaela Dochánová z radnice. Podľa pôvodných plánov tam malo vzniknúť spolu 73 miest.

Prvú etapu realizovala spoločnosť Tesar Dach za podľa zverejnenej zmluvy o dielo sumu 179.520 eur vrátane DPH. "Čo sa týka druhej etapy, jej realizácia bude predložená Komisii výstavby Mestského zastupiteľstva v Humennom pri príprave plánu investičných akcií na rok 2019," priblížila s tým, že na jej uskutočnenie bude potrebné majetkovo vysporiadať pozemok vo vlastníctve Prešovského samosprávneho kraja, do ktorého budú zasahovať jej realizačné práce.