Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Vyše tisíc ľudí navštívilo Turistické informačné centrum v Humennom

Na snímke renesančný kaštieľ v Humennom Foto: TASR/Tomáš Doboš

Domáci turisti, no i prichodnuvší z ďalekých krajín sa najčastejšie pýtali na renesančný zámok, skanzen a sochu dobrého vojaka Švejka.

Humenné 22. augusta (TASR/TERAZ.sk) - Turistické informačné centrum (TIC) v Humennom navštívilo od začiatku tohto roka viac ako 1000 ľudí. Jeho cieľom je poskytovať informácie o najzaujímavejších miestach a aktivitách, ktoré mesto ponúka. Otvorené je od vlaňajška.

Do infocentra prichádzajú prevažne ľudia zo Slovenska. "Boli tu však už aj turisti z Česka, Nemecka, Veľkej Británie a Poľska, ale aj Číny či Ameriky," uviedla pre TASR Michaela Dochánová z tlačového referátu radnice. Najčastejšie sa pýtali na renesančný zámok, skanzen a sochu dobrého vojaka Švejka. "Z blízkeho okolia ich zaujímal Vihorlat, Národný park Poloniny, hrady Jasenov a Brekov, drevené kostolíky, ale aj Múzeum moderného umenia Andyho Warhola, Morské oko či Sninský kameň," vymenovala.

Infocentrum umožňuje turistom spoznávať Humenné vďaka tipom na výlety. "Taktiež dáva do pozornosti akcie, ktoré ponúka Mestské kultúrne stredisko," spomenula Dochánová. Okrem iného tu možno získať informácie o aktuálnych športových a kultúrno-spoločenských podujatiach, ale aj o ubytovacích a stravovacích službách.

Pozrite si video


Poskytuje tiež dôležité kontakty. "Keďže infocentrum sídli v budove železničnej stanice, je možné v ňom získať podrobné informácie o dopravných spojeniach v meste i mimo neho, rovnako aj o taxi službách," poznamenala Dochánová. Návštevníci majú v jeho priestoroch možnosť bezplatného pripojenia na internet. "Okrem toho ponúka predaj propagačných materiálov, máp, letákov a suvenírov, ale aj sprievodcovské služby," spomenula.

Koncom minulého roka bola zriadená aj webová stránka www.visithumenne.sk, na ktorej návštevník okrem dôležitých informácií nájde aj ponuku aktuálnych kultúrnych, športových či ubytovacích služieb.