Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Školský korčuliarsky program v Hurbanove absolvovalo 15 prvákov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Aktivity na ľade zabezpečujú akreditovaní ambasádori s osvedčením o odbornej spôsobilosti uskutočňovať špecializovanú činnosť v oblasti práce s mládežou.

Hurbanovo 19. januára (TASR) - Prvých 15 prvákov zo Základnej školy Konkolyho Thege v Hurbanove ukončilo korčuliarskou olympiádou premiérový turnus Školského korčuliarskeho programu. Na novej multifunkčnej športovej ploche ho od začiatku tohto týždňa realizuje mesto Hurbanovo v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH). Program je určený pre žiakov prvého stupňa základných škôl v Hurbanove, informovala radnica.

Cieľom programu je zlepšiť rozvoj poznávacích procesov prostredníctvom pravidelnej pohybovej aktivity, využiť pozitívne emócie z pohybu, ako aj pomôcť základným školám naplniť štátny vzdelávací program v oblasti sezónnych pohybových činností v telesnej výchove. Aktivity na ľade zabezpečujú akreditovaní ambasádori s osvedčením o odbornej spôsobilosti uskutočňovať špecializovanú činnosť v oblasti práce s mládežou.

Materiálne zabezpečenie, ako je prilba, korčule, dres, pomôcky a športové doplnky, poskytol SZĽH. Mesto zabezpečilo dopravu detí naspäť do školy po skončení kurzu. Vhodné oblečenie, pitný režim a občerstvenie zabezpečujú deťom rodičia.