Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hurbanovo spustilo vlastnú mobilnú aplikáciu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Aplikácia prinesie lepšie spojenie s obyvateľmi a obyvateľom zase aktuálne informácie o dianí v meste.

Hurbanovo 24. februára (TASR) - Mesto Hurbanovo v okrese Komárno spustilo v týchto dňoch mobilnú aplikáciu s názvom Hurbanovo v mobile, ktorá prinesie lepšie spojenie s obyvateľmi a obyvateľom zase aktuálne informácie o dianí v meste.

"Mobilná aplikácia je pre nás prínosom nielen pri informovaní o bohatom kultúrno-spoločenskom programe, ale pomáha aj v oblasti, ktorá je pre nás prioritou – v doprave a bezpečnosti. Praktický prínos vidíme v informovaní o živelných udalostiach a inštrukciách občanov, aby vedeli, čo majú v daných situáciách robiť," vyjadrila sa primátorka mesta Hurbanovo Ildikó Basternáková.

Ako TASR informoval správca informačných technológií na Mestskom úrade v Hurbanove Zoltán Šesták, aplikáciu niečo vyše roka dopĺňali o potrebné informácie, pričom v týchto dňoch v nej už občania nájdu všetky potrebné údaje.

Podľa jeho ďalších slov táto novinka samosprávu stojí mesačne 20 eur. Riešenie je špeciálne vyvinuté pre potreby samosprávy, pričom mobilná aplikácia je pre občanov bezplatná a je voľné šíriteľná pre mobilné telefóny s operačným systémom iOS aj Android.