Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Mladý lyžiar prežil stometrový pád v Nízkych Tatrách

FOTO TASR - Gabriel Lipták Foto: TASR

Lyžiar ostal po asi 100-metrovom páde zostal krátky čas v bezvedomí.

Nízke Tatry 23. marca (TASR) – Pravdepodobne poranenie chrbtice a otras mozgu si spôsobil dnes popoludní 21-ročný lyžiar, ktorý prepadol cez skalné prahy v žľabe medzi Retranslačným a Dievčenským v Nízkych Tatrách. Po asi 100-metrovom páde zostal krátky čas v bezvedomí.

Ako informovala Horská záchranná služba (HZS), k zranenému lyžiarovi sa nemohol pre poveternostné podmienky dostať záchranársky vrtuľník. HZS preto nasadila ďalších záchranárov, ktorí k zranenému prišli s lekárom a transportným materiálom pomocou 400-metrového spustu.

Mladého muža následne nabalili a spustili pomocou saní na zjazdovku Spravodlivá, odtiaľ k domu Horskej záchrannej služby, kde ho prevzala posádka rýchlej lekárskej pomoci.

Na Martinských holiach pravdepodobne praskol 49-ročnému mužovi vred

Martinské hole 23. marca (TASR) – Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe (VZZS – ATE) v spolupráci s horskými záchranármi dnes popoludní zasahovala na Martinských holiach, kde mal zdravotné problémy 49-ročný muž.

Ako na svojej webovej stránke informovala Horská záchranná služba (HZS), pracovníci Oblastného strediska HZS Veľká Fatra privolali leteckých záchranárov k mužovi, ktorý mal bolesti v hrudníku, v oblasti brucha a mal problémy s dýchaním.

Záchranári muža vyšetrili a s podozrením na prasknutý vred ho odovzdali posádke VZZS – ATE, ktorá ho previezla do Univerzitnej nemocnice v Martine.