Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Záchranári ratovali nemeckú aj poľskú cykloturistku

Ilustračná snímka Foto: TASR

Zranenú Nemku musela sanitka previezť do nemocnice.


Podbanské/Červený Kláštor 16. augusta (TASR) - Pomoc horských záchranárov potrebovala dnes dopoludnia 51-ročná nemecká turistka, ktorá sa zranila počas jazdy na bicykli v Tichej doline.

Ako informuje Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke, cykloturistke na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie a fixáciu. S poraneniami tváre, horných končatín a hrudníka ju záchranári transportovali do Podbanského, kde ju odovzdali privolanej rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice.

Záchranári ošetrili v Prielome Dunajca poľskú cyklistku v bezvedomí

Horskí záchranári dnes popoludní pomohli 60-ročnej poľskej cyklistke v Prielome Dunajca, ktorá spadla v zákrutách pri prístavisku pltí. Žena bola po páde na asfaltovú cestu v krátkom bezvedomí a utrpela mnohopočetné odreniny. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

Záchranári cyklistke na mieste nehody poskytli prvú pomoc, ošetrili ju a následne ju transportovali na štátnu hranicu. Tam bola s podozrením na otras mozgu odovzdaná poľským záchranárom.

HZS apeluje na cyklistov, aby v rámci svojej bezpečnosti používali cyklistickú prilbu a na cyklotrasách rešpektovali výstražné tabule.