Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Horskí záchranári ratovali poľského turistu aj zranenú Slovenku

Západné Tatry (Ilustračná foto) Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Muž spadol na turistickom chodníku.


Zuberec 13. augusta (TASR) - Počas zostupu zo Sivého vrchu smerom do sedla Pálenica v Západných Tatrách si dnes pádom na turistickom chodníku spôsobil poranenie nohy 33-ročný poľský turista. Mužovi, ktorý pravdepodobne utrpel zlomeninu členka, pomáhali horskí záchranári.

Úraz im nahlásili krátko po 12.00 h prostredníctvom ich tiesňovej linky. Informovala Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

Horskí záchranári zranenému poskytli prvú pomoc, zranenú končatinu mu zafixovali a následne ho na nosidlách a terénnym automobilom transportovali do Zuberca. Tam ho na vlastnú žiadosť odovzdali známemu, s ktorým pokračoval do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

Turistka si na stúpačkách v Slovenskom raji zranila nohu

Spišská Nová Ves 13. augusta (TASR) – Záchranári z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji dnes poskytli pomoc 22–ročnej slovenskej turistke, ktorá počas prechodu úsekom Prielom Hornádu si na stúpačkách pri jaskyni zranila nohu.

Horskí záchranári ju po ošetrení transportovali na nosidlách do Letanovského mlyna a odtiaľ ju terénnym automobilom previezli do nemocnice v Spišskej Novej Vsi.