Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Dvoch mladých Košičanov chytili opitých, šoférovali napriek zákazu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Iba 21-ročný Tomáš z Košíc si možno odsedí až 2 roky, nakoľko si opäť sadol za volant opitý. Peter (25) jazdil pod vplyvom alkoholu aj bez vodičského preukazu, pričom stihol spôsobiť nehodu.

Košice 28. októbra (TASR) - Košický policajný vyšetrovateľ obvinil v týchto dňoch z prečinu ublíženia na zdraví a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 25-ročného Petra z okresu Košice-okolie. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Ako uviedla, mladík začiatkom septembra šoféroval napriek tomu, že nie je držiteľom žiadneho vodičského oprávnenia a spôsobil nehodu.

"V smere od Mestskej časti Košice - Krásna k obci Nižná Hutka na priamom úseku cesty v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti, stavu a povahe vozovky dostal na mokrej ceste šmyk, následkom čoho nezvládol riadenie. Vozidlo zišlo z vozovky, kde sa niekoľkokrát prevrátilo na strechu. Dychová skúška u vodiča, resp. nevodiča, potvrdila požitie alkoholu v dychu s výsledkom 0,77 mg/l, čo v prepočte predstavuje 1,60 promile. Pri dopravnej nehode utrpeli zranenia dve spolujazdkyne vo veku 20 a 21 rokov. Jedna mala ťažké zranenia, druhá ľahké," priblížila krajská policajná hovorkyňa.

Obvinenému mladíkovi hrozí za tieto skutky trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila aj 21-ročného Tomáša z Košíc, ktorého v pondelok (24.10.) v nočných hodinách na Rastislavovej ulici v tomto meste zastavila a skontrolovala hliadka dopravnej polície. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

"Policajti následne zistili, že vodičovi bol uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel rozhodnutím súdu. Dychová skúška bola u vodiča pozitívna s výsledkom 1,21 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,52 promile. Obvineného mladíka umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie," uviedla Mésarová.

Ako ďalej informovala, sudca vo štvrtok (27.10.) rozhodol o vzatí obvineného muža do väzby. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," skonštatovala krajská policajná hovorkyňa.

Druhého vodiča, ktorý šoféroval napriek zákazu viesť motorové vozidlá, odhalili michalovskí dopravní policajti pri kostole v Pavlovciach nad Uhom v Michalovskom okrese vo štvrtok (27.10.) podvečer. "Policajti ho zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Aj tento 33-ročný muž čelí obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, za ktorý mu hrozí až dvojročné väzenie," dodala Mésarová.