Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Iba jedna kandidátka na primátora Zlatých Moraviec má podporu strán

Ilustračné foto Foto: TASR

Svoju kandidačnú listinu napokon odovzdala aj niekdajšia zlatomoravská primátorka Serafína Ostrihoňová, ktorá si rozhodnutie uchádzať sa o post primátorky nechávala na poslednú chvíľu.

Zlaté Moravce 22. septembra (TASR) – O primátorské kreslo v Zlatých Moravciach sa bude v novembrových komunálnych voľbách uchádzať sedem kandidátov. Z nich iba jeden má podporu politických strán, zvyšní šiesti kandidujú ako nezávislí. S podporou strán Smer-SD, KDH a SNS sa bude o hlasy voličov uchádzať Marta Eckhardtová, ktorá v súčasnosti riadi krajské nemocnice v Leviciach a Topoľčanoch. Ako nezávislý kandiduje súčasný primátor Peter Lednár. Svoju kandidačnú listinu napokon odovzdala aj niekdajšia zlatomoravská primátorka Serafína Ostrihoňová, ktorá si rozhodnutie uchádzať sa o post primátorky nechávala na poslednú chvíľu.

Podľa informácií právničky mestského úradu Márie Vozárovej ako nezávislý bude kandidovať aj podnikateľ Jozef Martinec, ďalej absolvent bakalárskeho stupňa právnického štúdia Daniel Solárik, aktivistka Marta Balážová a Ľuboš Červený. O post poslanca v 17-člennom mestskom zastupiteľstve sa bude v Zlatých Moravciach uchádzať 70 kandidátov. Okrem nezávislých kandidujú aj predstavitelia koalície Smer-SD a KDH. Svojich kandidátov postavili aj strany TIP, SNS, SDKÚ-DS, NOVA a ĽS-Naše Slovensko, ktoré idú do komunálnych volieb samostatne.