Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Infopoint na popradskej stanici bude slúžiť turistom celoročne

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Informačné centrum sa nachádza priamo pri pokladniach v budove popradskej železničnej stanice.


Poprad 4. marca (TASR) – Vedenie mesta Poprad v priestoroch železničnej stanice uviedlo začiatkom tohto týždňa do celoročnej prevádzky infopoint. Bude slúžiť ako prvotný zdroj informácií najmä pre turistov.

Už počas leta 2015 sa mestu osvedčilo využitie takéhoto centra. „Brigádnici informovali návštevníkov mesta a turistov aj zo zahraničia. Vedeli ich usmerniť a poskytnúť im informácie o Poprade, ale aj o širšom okolí. Preto sme sa rozhodli, že pôjdeme do celoročnej prevádzky,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko. Doplnil, že v informačnom centre budú pracovať ľudia, ktorí ovládajú minimálne anglický jazyk.

Informačné centrum sa nachádza priamo pri pokladniach v budove popradskej železničnej stanice. Popradský primátor povedal, že so Železnicami SR sa mestu podarilo dohodnúť výhodné podmienky. Za prenájom priestoru platí Poprad symbolické euro. Doplnil, že pracovníci infopointu nebudú podávať informácie len o Poprade. Budú sa zameriavať na celý región. „Chceme, aby sa zapojili aj okolité mestá a obce, ktoré by chceli propagovať svoje spoločenské a kultúrne akcie,“ doplnil Švagerko.