Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Investor môže Družbu v Leviciach zbúrať, až keď za ňu zaplatí

Ako uviedol primátor Štefan Mišák, investor, ktorý tu chce vybudovať nové nákupno-zábavné centrum Europa Shopping Center, má už k dispozícii takmer všetky potrebné povolenia.

Levice 18. mája (TASR) – Zbúraniu bývalého kultúrneho domu Družba v Leviciach už prakticky nič nestojí v ceste. Ako uviedol primátor Štefan Mišák, investor, ktorý tu chce vybudovať nové nákupno-zábavné centrum Europa Shopping Center, má už k dispozícii takmer všetky potrebné povolenia. Búracie práce a následná výstavba by tak mohla začať už čoskoro.

"Sú splnené bezmála všetky podmienky, okrem jednej. Mesto požaduje vo svojom uznesení, aby bol k dispozícii doklad o tom, že investor za pozemky a Družbu zaplatil. Ak bude predložený, čo máme prísľub, že by to malo byť v najbližších týždňoch, tak okamžite vtedy nadobudne právoplatnosť aj búracie povolenie," skonštatoval Mišák.

Podľa jeho slov by malo na účet mesta prísť približne 10 miliónov eur. "Predpokladám, že niekedy v júni by sa mohlo začať búrať. Doba výstavby by mala byť do konca budúceho roka, čiže v decembri 2013 by malo byť námestie už ukončené," dodal. Podľa pôvodných plánov malo dôjsť k asanácii starého kultúrneho domu Družba už v marci. Investor však musel čakať na vydanie právoplatného stavebného povolenia.

V novom nákupnom centre bude jedno podzemné a tri nadzemné podlažia. Podzemné poschodie je vyčlenené pre parkovanie a zásobovanie, dve nadzemné podlažia sú určené pre obchod, služby a gastronómiu a tretie podlažie bude venované kultúre a zábave. Na prenájom sú celkovo priestory na ploche 15.000 metrov štvorcových. Projekt počíta aj s veľkoplošnou predajňou potravín a elektra. Súčasťou by mali byť aj kiná a divadelná sála. V novom centre budú okrem toho aj banky, lekárne, reštaurácie a prevádzky rýchleho občerstvenia. Ďalšou fázou projektu bude výstavba polyfunkčných terasových domov so 60 bytmi na Ulici SNP.