Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Investor upúšťa od výstavby asfaltárne medzi Šamorínom a Kvetoslavovom

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Vedenie mesta Šamorín pritom už v apríli 2018 vydalo odmietavé stanovisko s vysvetlením, že v širšom okolí funguje niekoľko ďalších asfaltární, ktoré by mohli zásobovať výstavbu rýchlostnej cesty R7.

Šamorín 21. februára (TASR) – Medzi Šamorínom a Kvetoslavovom napokon nevybudujú obaľovňu živičných zmesí na zabezpečovanie výroby asfaltu pre potreby výstavby rýchlostnej cesty R7 a diaľnice D4. Investor – spoločnosť D4R7 Construction, upúšťa od zámeru výstavby.

Ako uvádza mesto Šamorín na svojej webstránke, samospráva i občianske združenie Kvetoslavov pre rodiny mali od začiatku odmietavé stanovisko k takejto výstavbe a svoju nespokojnosť deklarovali už na stretnutí v júli minulého roku, na ktorom vyjadrilo nesúhlas 20 až 30 obyvateľov Šamorína, Kvetoslavova, Hviezdoslavova a ďalších okolitých obcí.

Vedenie mesta Šamorín pritom už v apríli 2018 vydalo odmietavé stanovisko s vysvetlením, že v širšom okolí funguje niekoľko ďalších asfaltární, ktoré by mohli zásobovať výstavbu rýchlostnej cesty R7. Podľa samosprávy firma vtedy tieto možnosti nepreskúmala.