Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zaplavené cesty komplikujú dopravu v Nitrianskom kraji

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

V Ipeľskom Sokolci plnia vojaci vrecia pieskom.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Dopravu na viacerých úsekoch ciest v Nitrianskom kraji komplikuje voda, ktorá zaplavuje komunikácie. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Nitre žiada vodičov o zvýšenú opatrnosť pri prechádzaní po ceste medzi obcami Bátorove Kosihy a Modrany v okrese Komárno. Ako informovala hovorkyňa KR PZ v Nitre Božena Bruchterová, v danom úseku steká na cestu z polí voda s bahnom. "Dopravu tu riadi polícia, preto žiadame vodičov, aby rešpektovali jej pokyny," uviedla.

Komplikovaná je situácia aj v obci Ipeľský Sokolec v Levickom okrese. Podľa slov vedúceho zmeny operačného odboru KR PZ v Nitre Ľubomíra Krajčíra voda z potoka Jelšovka zaplavila cestu II/564. Vozovka je približne jeden meter pod hladinou a tento úsek je uzavretý v oboch smeroch. "Vykonáva sa obchádza vyznačená dopravným značením v smere Lontov – Sikenica – Šalov – Malé Ludince – Zalaba – Pástovce – Bielovce a opačne," informoval Krajčír.

Nasadili vojakov

Dvadsaťjeden vojakov z levického 13. mechanizovaného práporu napĺňa v obci Ipeľský Sokolec vrecia s pieskom, ktoré majú zabrániť presakovaniu miestnej hrádze. Do terénu boli nasadení na základe požiadavky krízového štábu Obvodného úradu Levice, ktorý o pomoc požiadal dnes ráno.

"Aj v tomto prípade sme na požiadavku o pomoc promptne zareagovali. Naši vojaci sú pripravení pomôcť vždy tam, kde si to situácia vyžiada," uviedol minister obrany Martin Glváč.

Informácie TASR poskytla Martina Balleková, hovorkyňa Ministerstva obrany SR.