Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Pri silnom vetre treba zvážiť jazdu s dodávkou, tvrdí J. Drahovský

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Meteorológovia očakávajú, že sila vetra môže v nedeľu (29.10.) v nárazoch dosiahnuť 105 až 115 km/h.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Pokiaľ sa v nedeľu (29.10.) na juhozápade Slovenska naplnia meteorologické predpovede, varujúce pred mimoriadne silným vetrom, šoféri dodávok a nákladných áut by mali zvážiť, či sa vydajú na cestu. Upozornil na to dopravný analytik Jozef Drahovský.

"Pri takýchto autách, najmä ak nie sú naložené, hrozí, že taký silný vietor, aký sa očakáva, ich môže pretočiť na bok alebo sfúknuť z cesty," varoval Drahovský. Na dôsledky silného, nárazového vetra musia šoféri pamätať aj pri výbere miesta na zaparkovanie.

"V prípade miesta pod stromami a možných zlomených a padajúcich konárov hrozí v tom lepšom prípade 'iba' poškodenie vozidla, stali sa však už aj tragické prípady, keď vetrom polámané časti stromu spadli na auto, v ktorom sedela posádka," pripomenul Drahovský.

Pre Bratislavu i pre okresy Malacky, Senec, Pezinok a Dunajská Streda platí v nedeľu (29.10.) od 09.00 h do 16.00 h výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) najvyššieho, 3. stupňa. Meteorológovia očakávajú, že sila vetra môže v nárazoch dosiahnuť 105 až 115 km/h.