Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Jarovce odpredali pozemky pod budúcu diaľnicu D4 za takmer 170.000

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Z predaja vo vlastníctve mestskej časti zostáva Jarovciam 90 percent a hlavnému mestu 10 percent sumy.

Bratislava 6. júla (TASR) – Poslanci mestskej časti Bratislava - Jarovce rozhodli o odpredaji pozemkov pod budúcu stavbu diaľnice D4. Národná diaľničná spoločnosť, ktorá o predaj požiadala, odkúpila pozemky vo výmere 4000 štvorcových metrov (m2) za 168.062,53 eura. Cenové podmienky pre mestskú časť boli rovnaké ako pre ostatných vlastníkov odkupovaných nehnuteľností, a to 67,43 eur/m2.

„Keďže sme sa veľmi rýchlo dohodli, za predaj bolo všetkých sedem poslancov, získali sme pre Jarovce 20-percentný bonus a vyhli sme sa aj vyvlastneniu,“ povedal v pondelok pre TASR zástupca starostu Jaroviec a poslanec Jozef Uhler. Z predaja pozemkov vo vlastníctve mestskej časti zostáva Jarovciam 90 percent a hlavnému mestu 10 percent sumy. Mestská časť si tak prilepší o 151.000 eur. Plánuje ich investovať do rekonštrukcie budov a dopravnej infraštruktúry.

„V tomto volebnom období je pre nás prioritou projekt rozšírenia priestorov základnej školy formou nadstavby. Už máme vypracovanú jeho štúdiu,“ potvrdil pre TASR miestny poslanec Jaroviec Richard Szabó. Tento rok musela škola odmietnuť takmer polovicu prvákov pre obmedzené priestory, aj preto ju chce obec kapacitne posilniť. Na rekonštrukciu čaká aj stará telocvičňa v areáli športového ihriska. Má sa z nej stať multifunkčná športovo–kultúrna hala.

Diaľnica D4, ktorá by mala odbremeniť predovšetkým premávku na cestách medzi Bratislavou a satelitmi južne od Bratislavy, bude pokračovaním diaľnice z Rakúska. Má viesť severne od Jaroviec a smerovať ponad Dunaj k Slovnaftu.