Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Jesenné dni kultúry v Štúrove ponúknu sériu koncertov

Nábrežie v Štúrov. Foto: Teraz.sk/Monika Voleková

Záver Jesenných dní kultúry v Štúrove bude patriť koncertu maďarskej skupiny Söndörgő.

Štúrovo 30. októbra (TASR) - Sériu koncertov skupín zo Slovenska i zahraničia ponúkne 11. ročník Jesenných dní kultúry v Štúrove. V mestskom kultúrnom stredisku sa začnú 5. novembra. Ako uviedla radnica, otvárací koncert bude patriť skupine Pressburger Klezmer Big Band.

Skupina Muzsikás sa na svojom jubilejnom 50. koncerte predstaví štúrovskému publiku 12. novembra. "Známa maďarská formácia je úspešná na svetovej folkovej scéne i na festivaloch svetovej hudby," pripomenuli organizátori. Nasledujúci koncert bude 15. novembra patriť skupine Volosi z Poľska. Ponúkne hudbu, v ktorej sú obsiahnuté motívy rockové, džezové, world music, ambient a filmovej hudby.

Základná umelecká škola Ferenca Liszta v Štúrove a jej skupina Kiss Zenészek odohrá svoj koncert 19. novembra. "V roku 2023 boli absolútnymi víťazmi súťaže Maďarskej popovej hudby na Slovensku. V ich repertoári nájdeme hudobné prepisy i vlastné skladby," uviedli organizátori.

Záver Jesenných dní kultúry v Štúrove bude patriť koncertu maďarskej skupiny Söndörgő. "Je jednou z najinovatívnejších a najúspešnejších hudobných skupín world music scény. V ich tvorbe sa spája originalita tradicionálnej hudby, jemnosť klasickej hudby a rockových energií s čistotou Bartókovho myšlienkového sveta," zdôraznili organizátori podujatia.