Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Ježiškova pošta už začína fungovať, deti môžu písať priania

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Takto to je v Skalici už desiaty rok, radnica sa snaží inštalovaním schránky na listy od detí vo veku do 10 rokov splniť aspoň niektorý z ich snov.

Skalica 2. decembra (TASR) – Skalické deti by už mali mať jasno, čo nutne potrebujú pod vianočný stromček, pretože schránka Ježiškovej pošty bude na námestí iba od pondelka do nedele (3.-9.12.). V tých dňoch do nej môžu vhadzovať svoje nakreslené alebo napísané priania. A potom čakať, ktoré z nich sa naplní.

Takto to je v Skalici už desiaty rok, radnica sa snaží inštalovaním schránky na listy od detí vo veku do 10 rokov splniť aspoň niektorý z ich snov. Aktuálne má na to vyhradených 300 eur z mestských peňazí, ale väčšiu časť obstaráva prostredníctvom sponzorov, poskytujúcich ďalšie financie, či priamo hračky, knihy, športové potreby a podobne.

"Všetky priania prečítame na oddelení kultúry, darčeky nakúpime, každému dieťaťu pripravíme balíček s menovkou. Tie si deti môžu vyzdvihnúť počas vianočných trhov v nedeľu 15. decembra v jezuitskom kostole v popoludňajších hodinách," informovala TASR Jana Koutná z mestského úradu. Vlani našli v schránke 302 želaní, malé Skaličanky najviac túžili po poníkoch a little petshop, chlapci chceli hlavne transformerov a autá. "Každému sa snažíme splniť aspoň jedno želanie, niekedy z dlhých zoznamov," dodala Koutná. Deti napísali aj iné krásne priania – želali si zdravie a šťastie pre svojich rodičov, starých rodičov, pre chorých súrodencov a mnohí si priali na Vianoce sneh.