Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Jubilejný Gelnický jarmok prinesie kultúrny program a sprievodné akcie

Na archívnej snímke XX. ročník Gelnického jarmoku. Foto: TASR - František Iván

Sprievodnými podujatiami jarmoku budú súťaž v králičom hope, Hnilecká výstava drobných zvierat či tvorivé dielne.

Gelnica 10. augusta (TASR) - Viac než 100 trhovníkov, kultúrny program aj sprievodné akcie ponúkne jubilejný 30. ročník Gelnického jarmoku, ktorý sa začína vo štvrtok. Ako pre TASR uviedol z gelnickej radnice Milo Janáč, návštevnosť tohto podujatia sa bežne pohybuje na úrovni okolo 10.000 ľudí. Vyžiada si aj dopravné obmedzenia.

"Keďže ide o jubilejný 30. ročník, rozhodli sme sa začať jarmočný program už od štvrtka. O 19.00 h privítame na našom amfiteátri skupinu Kandráčovci. Tento koncert je jediným spoplatneným podujatím v rámci jarmoku, piatkový (11. 8.) aj sobotňajší (12. 8.) program na Hlavnej ulici bude už pre všetkých zadarmo," uviedol primátor Dušan Tomaško.

V piatok vystúpia na pódiu na Hlavnej ulici žiaci gelnickej základnej umeleckej školy. O 16.00 h je naplánovaný sprievod mestom a slávnostné otvorenie jarmoku spolu s odovzdávaním Ceny mesta a Ceny primátora mesta. Nasledovať budú bubnová šou, koncerty Zuzany Smatanovej a skupiny Desmod. "Piatkový program v meste zavŕši skupina Hitmania, potom je už pripravená jarmočná diskotéka na amfiteátri," spresnil Janáč.

V sobotu je na programe Country festival, prehliadka folklórnych zoskupení i vystúpenie žiakov z Prakoviec. "Hlavnými hviezdami večera bude spevák Peter Cmorík s kapelou a skupina Polemic, po nich bude zábava pokračovať s domácim zoskupením Len tak...," uviedol.

Sprievodnými podujatiami jarmoku budú súťaž v králičom hope, Hnilecká výstava drobných zvierat či tvorivé dielne.

Jarmok vyvrcholí v nedeľu (13. 8.) dopoludnia slávnostnou svätou omšou.

Mesto na svojej webovej stránke pripomína, že Hlavná ulica bude od štvrtka od 20.00 h do nedele 12.00 uzavretá, čo ovplyvní aj prímestskú autobusovú dopravu. Zároveň bude na obchádzkovej trase na Slovenskej ulici platiť obojsmerný zákaz státia v celej dĺžke komunikácie. "Žiadame účastníkov cestnej premávky a jarmoku, aby svoje motorové vozidlá odstavovali na príslušných verejných parkoviskách, ako aj dostupných odstavných plochách sídliskových komunikácií," dodáva.