Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

J.UHLER:BSK obstaráva technológie do Divadla Aréna bez verejnej súťaže

Na archívnej snímke Jozef Uhler. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Opätovne na to dnes upozornil bratislavský mestský poslanec a kandidát na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Jozef Uhler.

Bratislava 27. februára (TASR) – Bratislavský samosprávy kraj (BSK) obstaráva technológiu do Divadla Aréna v hlavnom meste za 4,3 milióna eur, pričom neexistuje na to žiadny projekt ani súhlasné stanovisko pamiatkarov. Opätovne na to dnes upozornil bratislavský mestský poslanec a kandidát na post predsedu BSK v tohtoročných voľbách Jozef Uhler. Pripravovaná rekonštrukcia divadla sa podľa jeho slov ešte nezačala, ale technológia už bude zložená kdesi na dvore.

Uhler pritom poukazuje na januárovú zápisnicu zo stretnutia prípravnej skupiny na rekonštrukciu divadla. "Všetci z členov sa tu jednoznačne zhodli na tom, že nákup nezabudovanej technológie by mal prebehnúť až nakoniec. Každým rokom sa totiž technológia vyvíja a zlacňuje," skonštatoval.

Dvaja členovia skupiny – architekt a vysokoškolský pedagóg v Prahe Ján Stempel a rektor Vysokej školy umeleckopriemyselnej v Prahe Jindřich Smetana v tejto zápisnici zásadne odporučili, aby súťaž na dodávku technológií bola upravená tak, aby rozhodnutie padlo až po ukončení projektových prác.

"Už druhýkrát chcem vyzvať pána predsedu BSK Pavla Freša, aby okamžite zrušil túto súťaž a vypísal takú súťaž aká má byť, s projektmi najskôr na stavebné práce a až potom na technológie," povedal Uhler. Ten taktiež v polke februára upozornil aj na vysokú sumu za projektové práce na rekonštrukciu divadla.

Predseda BSK na februárovom zastupiteľstve prisľúbil, že verejné obstarávanie týkajúce sa rekonštrukcie divadla prejde auditom. Jeho výsledky chce následne predložil finančnej a majetkovej komisii BSK a až potom sa rozhodne o ďalšom postupe.