Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Kamión sa čelne zrazil s autom, zahynul 35-ročný Košičan

Ilustračné foto Foto: TASR/OS HaZZ v Bratislave

Tragédia sa stala krátko po polnoci pri obci Turňa nad Bodvou.

Turňa nad Bodvou 14. novembra (TASR) – Po zrážke s kamiónom dnes krátko po polnoci pri obci Turňa nad Bodvou (okr. Košice-okolie) zahynul 35-ročný vodič osobného auta z Košíc. Jeho spolujazdec je ťažko zranený. K tragickej havárii došlo na ceste I/50 smerom na obec Hrhov.

Nákladné vozidlo zn. Volvo FH 12 s návesom viedol 33-ročný občan Ukrajiny. Pri prejazde mierne pravotočivou zákrutou smerom do križovatky s obcou Dvorníky sa podľa polície dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a prešiel do protismeru. Následne sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom zn. Audi A6.

"Vodič Audi pri nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Ťažko sa zranil aj jeho 36-ročný spolujazdec z okresu Sabinov. Vodič nákladného vozidla pri nehode utrpel ľahké zranenia, dychová skúška na zistenie požitia alkoholu u neho bola negatívna, u vodiča Audi bola nariadená pitva," informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. 

Škody na vozidlách predbežne vyčíslili na 57.000 eur. Z dôvodu vykonávania prvotných úkonov záchrannými zložkami a následného dokumentovania nehody cestu v oboch smeroch uzavreli na pol hodinu, následne bola doprava priebežne regulovaná v jednom jazdnom pruhu. Pri dokumentovaní tragickej nehody bol na mieste súdny znalec z odboru dopravy.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru už obvinil 33-ročného občana Ukrajiny z prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov," uviedol Szabó.