Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Kancelária verejného ochrancu práv sa zatiaľ sťahovať nebude

Kancelária platila za prenájom ročne 255.315,76 eura, teda až 72,9 percenta z celkových výdavkov za tovary a služby.

Bratislava 10. júla (TASR) - Kancelária verejného ochrancu práv sa zatiaľ sťahovať nebude. Podarilo sa jej totiž znížiť doterajšiu sumu za prenájom priestorov v budove na Nevädzovej ulici v bratislavskom Ružinove o vyše 34.000 eur ročne. Ostatné cenové ponuky neboli v porovnaní s novými podmienkami také výhodné.

"Po porovnaní nových podmienok s ostatnými cenovými ponukami sme dospeli k záveru, že v súčasnej situácii je najekonomickejším riešením predĺženie zmluvy, čo okrem priamej každoročnej úspory znamená aj ušetrenie nákladov súvisiacich so sťahovaním, prispôsobovaním priestorov, ako aj ostatných výdavkov spojených so zmenou sídla a adresy," vysvetlila poradkyňa pre komunikáciu a médiá Alena Kuišová.

Pre TASR ďalej uviedla, že doteraz kancelária platila za prenájom ročne 255.315,76 eura, teda až 72,9 percenta z celkových výdavkov za tovary a služby. Podľa novej zmluvy, platnej od 1. júla 2012, to je 220.987,20 eura, čo znamená ročnú úsporu 34.328,56 eura.

Pri riešení situácie so sídlom pracovala kancelária s 27 ponukami rôznych budov na prenájom. "Oslovili sme najvyšších ústavných činiteľov so žiadosťou, aby Kancelária verejného ochrancu práv čo najskôr získala vlastné sídlo v štátnej budove a zároveň sme rokovali o podmienkach, za ktorých by bolo možné predĺžiť zmluvu o prenájme v súčasných priestoroch," priblížila priebeh riešenia situácie Kuišová.

Novú zmluvu uzavrela kancelária na päť rokov, teda do 30. júna 2017. Obsahuje aj výpovednú dobu, ktorá kancelárii umožní operatívne reagovať na prípadne získanie sídla v štátnej budove, o čo sa aj naďalej intenzívne usiluje.