Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Kandidátkou Siete na post primátora Bratislavy je T. Kratochvílová

Bratislava, ilustračné foto Foto: TASR

Kratochvílovú by v súboji s Milanom Ftáčnikom, ktorého podporuje Smer, Milanom Kňažkom, za ktorým stojí KDH, a nezávislým Ivom Nesrovnalom, malo podporiť viac pravicových strán.

Bratislava 27. augusta (TASR) - Kandidátkou Siete na post primátora Bratislavy je Tatiana Kratochvílová, chystajú sa ju podporiť aj SDKÚ-DS, Most­Híd a SaS. Tvrdí to v článku pod titulkom Procházka má urbanistku dnešné vydanie denníka SME.

Ako denník uvádza, líder strany Sieť Radoslav Procházka po týždňoch čakania, kto by mal byť ich kandidátom, takého človeka našiel. Podľa informácií SME chce Procházkova strana do boja o funkciu v bratislavskom Primaciálnom paláci nominovať Tatianu Kratochvílovú. Súčasná šéfka odboru dopravy na radnici v mestskej časti Staré Mesto má s mestským plánovaním skúsenosti. V minulosti riadila cestné hospodárstvo aj na bratislavskom magistráte ešte za primátorovania Andreja Ďurkovského (KDH). Potom pôsobila ako tajomníčka klubu OĽaNO Igora Matoviča a asistentka poslankyne Márie Ritomskej.

Kratochvílovú by v súboji s Milanom Ftáčnikom, ktorého podporuje Smer, Milanom Kňažkom, za ktorým stojí KDH, a nezávislým Ivom Nesrovnalom, malo podporiť viac pravicových strán. Okrem Siete spoločnú koalíciu vytvoria aj Most­Híd, Sloboda a solidarita a SDKÚ, ktorej kandidátom bol ešte donedávna Ivo Nesrovnal. Nesrovnal pred dvoma týždňami zo strany vystúpil a povedal, že sa chce o hlasy voličov uchádzať ako nezávislý. Niekoľko týždňov sa pritom špekulovalo, že má dohodu práve s Procházkom. Nakoniec zostal v kampani sám, pripomína denník.

Proti Ftáčnikovi, jedinému ľavicovému kandidátovi, sa tak postavia hneď traja politici z pravicového spektra. Pre súčasného primátora to môže byť výhoda.

Komunálne voľby budú na celom Slovensku 15. novembra. Strany majú uzatvoriť kandidátky do septembra. Na post primátora hlavného mesta kandidujú Milan Ftáčnik – nezávislý s podporou Smeru, Milan Kňažko – nezávislý s podporou KDH, Ivo Nesrovnal – nezávislý, vystúpil z SDKÚ, Tatiana Kratochvílová (Sieť, Most-Híd, SDKÚ, SaS) a Miroslav Dragun - OZ Nie ropovodu, informuje denník Sme.