Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Obec Kapušianske Kľačany sa pripravuje na ubytovanie ľudí z Ukrajiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Utečencov plánuje obec ubytovať v spoločenskom dome, zmestí sa ich tam okolo 10.

Kapušianske Kľačany 2. marca (TASR) – V obci Kapušianske Kľačany v Michalovskom okrese zatiaľ nie sú ubytovaní žiadni ľudia, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine. Samospráva sa však na to pripravuje. Pre TASR to v stredu popoludní potvrdil starosta obce Tibor Varga.

Pripomenul, že utečencov plánuje obec ubytovať v spoločenskom dome, zmestí sa ich tam okolo 10. "Prísť majú matky s deťmi," uviedol. Podľa neho budú títo utečenci cez obec iba prechádzať, čakať na odvoz a budú sa presúvať ďalej. Informoval tiež, že možnosť ubytovať ťažko zdravotne postihnutých utečencov obec nemá.

Starosta podotkol, že už viackrát sa bol pozrieť na hranici s Ukrajinou. Chodieva na ňu odniesť veci zo zbierky, ktorú Kapušianske Kľačany vyhlásili. "Dostávame veľa zeleniny a ovocia, preto ich tam chodím odovzdávať, kým sú čerstvé," zdôraznil.

Ako ďalej konštatoval, atmosféra v obci je pokojná, zároveň však aj smutná. "Nevieme, čo bude ďalej, verím však, že vojna nebude aj u nás. Každý deň sa situácia mení a obyvatelia nie sú spokojní," povedal Varga.