Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Karlova Ves ocení ďalších päť svojich osobností

Na archívnej snímke starostka MČ Karlova Ves Dana Čahojová. Foto: TASR - Martin Baumann

Mestská časť ocení aj opatrovateľku Annu Kyselicovú, zdravotnú asistentku imobilných a chorých ľudí.

Bratislava 1. novembra (TASR) - Bratislavská Karlova Ves ocení v piatok (3. 11.) ďalšie svoje osobnosti. Ocenenia odovzdá piatim laureátom, ktorí sa svojím životom podieľajú na rozvoji mestskej časti, na budovaní jej dobrého mena alebo svojím životom poskytujú pozitívny vzor pre budúce generácie. TASR o tom informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

"Ocenenie získa uznávaný mikrobiológ, biotechnik, držiteľ ocenenia za celoživotné zásluhy v oblasti vedy a techniky Vladimír Farkaš či pediatrička Eva Holanová, ktorá svoje lekárske poslanie vykonáva takmer 50 rokov," priblížil Heldes.

Mestská časť ocení aj opatrovateľku Annu Kyselicovú, zdravotnú asistentku imobilných a chorých ľudí. Uznanie svojho mimoriadneho diela získa tiež Rastislav Šipoš, husľový virtuóz a umelec, ktorý hrá na vzácnych starých nástrojoch. Cenu dostane aj Karlovešťan Matúš Šrámek, ktorý sa 20 rokov venuje zberu, triedeniu a propagácii materiálov o dejinách a premenách Karlovej Vsi.

Ocenenia budú udelené počas slávnostného večera Osobnosť Karlovej Vsi 2023, ktorý sa uskutoční v piatok podvečer v Karloveskom centre kultúry. Laureátov vybrala mestská časť spomedzi tých, ktorých tento rok v ankete navrhla verejnosť.