Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Karlovej Vsi vznikla požiarom opustenej budovy materiálna škoda

Na snímke bývalé kancelárie Policajného zboru, ktoré zachvátil požiar na Janotovej ulici v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves v noci na stredu 1. júna 2016. Foto: TASR/Miroslav Košírer

Všeobecná hodnota zhorenej nehnuteľnosti je podľa znaleckého posudku z roku 2012 vo výške 44.600 eur.

Bratislava 1. júna (TASR) - Bratislavskej mestskej časti Karlova Ves vznikla v dôsledku nočného požiaru opustenej budovy na Janotovej ulici, z utorka (31.5.) nadnes, materiálna škoda. Všeobecnú hodnotu nehnuteľnosti určil v roku 2012 svojím posudkom znalec vo výške 44.600 eur. Karlova Ves odkúpila budovu od Slovenskej agentúry životného prostredia. TASR o tom informoval hovorca mestskej časti Branislav Heldes.

Budova, ktorú zachvátil požiar, patrí karlovoveskej samospráve, pozemok je vo vlastníctve hlavného mesta. Podľa Heldesa má preto bratislavský magistrát vo výlučnej kompetencii rozhodnúť o ďalšom využití pozemku. "Príčiny požiaru vyšetruje Hasičský a záchranný zbor v spolupráci s Policajným zborom SR," skonštatoval hovorca.

Mestská časť v minulosti uvažovala nad tým, že by sa na tomto mieste vybudovalo zariadenie pre seniorov.

V noci nadnes zhorel nevyužívaný objekt na Janotovej ulici, ktorý naposledy slúžil ako kancelárie Policajného zboru. Požiar bol nahlásený krátko po 23.00 h. 

Pre nebezpečenstvo rozšírenia požiaru museli záchranné zložky evakuovať 47 ľudí z najbližšieho bytového domu. V nočných hodinách zasahovalo 12 posádok profesionálnych, ako aj dobrovoľných hasičov. Krátko po tretej hodine požiar lokalizovali a nešíril sa ďalej.

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.