Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Karpatská nadácia podporí projekty mimovládiek na východnom Slovensku

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Fond Karpatskej vandrovky každoročne združuje dary účastníkov Karpatskej vandrovky, prvého a jediného darcovského pochodu na Slovensku.

Košice 15. februára (TASR) – Karpatská nadácia dnes vyhlásila grantovú výzvu Fondu Karpatskej vandrovky pod názvom Máme radi východ. "Sumou 8000 eur podporí nadácia projekty zamerané na zlepšenie života v mestách a na vidieku východného Slovenska," uviedol pre TASR programový manažér nadácie Tomáš Török.

Podporené budú projekty zamerané na životný štýl, športové vyžitie, aktívne trávenie voľného času a rozvoj nekomerčnej kultúry a tvorivosti.

"Mimovládne neziskové organizácie so sídlom v Košickom a Prešovskom kraji môžu na realizáciu projektov žiadať finančnú podporu vo výške maximálne 1500 eur do 11. apríla 2016," priblížil podmienky výzvy Török.

Fond Karpatskej vandrovky každoročne združuje dary účastníkov Karpatskej vandrovky, prvého a jediného darcovského pochodu na Slovensku. Od prvého pochodu v roku 2010 darovali vandrovníci do Fondu Karpatskej vandrovky dary v hodnote 23.290 eur. Všetky prostriedky sú použité na podporu dobrých nápadov a užitočných projektov na východe Slovenska.

"Karpatská vandrovka spája príjemné s užitočným. Pocit prekonania samého seba je, súdiac každoročne podľa pocitov našich darcov, vandrovníkov v cieli na nezaplatenie a zároveň podporuje dobré nápady ako zlepšiť život tu na východnom Slovensku," uviedla riaditeľka nadácie Laura Dittel a pripomenula konkrétne podujatie, ktoré zorganizovali.

"Napríklad minulý rok s našou podporou upravili dobrovoľníci z Nižného Hrušova turistický náučný chodník pri známych hrušovských mohylách a združenie Usmej sa na mňa pripravilo týždenný letný tábor pri Košiciach pre hendikepované deti s rôznymi druhmi postihnutia," skonštatovala.

Karpatská nadácia organizuje Karpatskú vandrovku každý rok od roku 2010. Doteraz sa na vandrovke zúčastnilo 234 účastníkov. Siedma Karpatská vandrovka sa bude konať v sobotu 17. septembra 2016.

Karpatská vandrovka je darcovský turistický 50 kilometrový pochod pre lepšie východné Slovensko. Vandrovka vedie po lesných cestách po hrebeni Volovských vrchov.