Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Kauza expolicajta Ľuboša T. ostáva na okresnom súde Bratislava V

Na snímke obžalovaný expolicajt Ľuboš T. Foto: TASR - Jakub Kotian

Najvyšší súd totiž nevyhovel návrhu obžalovaného na odňatie trestnej veci petržalskému a pridelenie inému okresnému súdu.

Bratislava 27. augusta (TASR) – Kauza bratislavského expolicajta Ľuboša T. bude pokračovať na Okresnom súde Bratislava V. Najvyšší súd totiž nevyhovel návrhu obžalovaného na odňatie trestnej veci petržalskému a pridelenie inému okresnému súdu. Termín ďalšieho pojednávania zatiaľ vytýčený nebol.

Okresný súd Bratislava V mal pôvodne rozhodovať vo veci 10. júla. Ľuboš T. však prostredníctvom obhajcu deň predtým doručil návrh na odňatie a prikázanie veci, o ktorom rozhodoval Najvyšší súd (NS) SR.

„V trestnej veci Ľuboša T. NS SR rozhodol 15. augusta tak, že vec vrátil prvostupňovému súdu,“ informovala hovorkyňa NS Alexandra Važanová. Petržalský súd je viazaný skorším rozhodnutím NS z 13. júna 2017, ktorým senát NS rozhodol, že prípad sa Okresnému súdu Bratislava V neodníma.

Zákonná sudkyňa, ktorá má prípad Ľuboša T. na starosti, čerpá v tomto čase riadnu dovolenku, vysvetlil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. „Aj preto ešte nemohol byť vytýčený termín hlavného pojednávania,“ informoval.

Expolicajt Ľuboš T. stojí pred súdom pre incident s dvoma ženami zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Naposledy sa v prípade pojednávalo v máji tohto roka na Okresnom súde Bratislava V, a to výsluchom svedka a neskôr aj znalca z odboru psychológie.