Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V kauze vraždy expolicajta dnes súd opäť nemohol konať

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V prípade je obžalovaný a už raz neprávoplatne odsúdený Matej H.

Bratislava 26. februára (TASR) - Okresný súd Bratislava 1 dnes opätovne nemohol pojednávať v prípade vraždy expolicajta Vladimíra K., ktorá sa odohrala už v roku 2009 v jednom z barov bratislavskej mestskej časti Vrakuňa.

V prípade je obžalovaný a už raz neprávoplatne odsúdený Matej H. "Hlavné pojednávanie bolo odročené na 5. apríla z procesných dôvodov. Súd nemal vykázané doručenie predvolania obžalovaného," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

Expolicajt Vladimír K. prišiel o život 26. decembra 2009 v bare Hugo na toalete.

Prvostupňový súd už raz obžalovaného Mateja H. poslal do väzenia na 15 rokov. Obžalovaný sa proti rozsudku odvolal a Krajský súd v Bratislave v auguste 2014 pre pochybenia rozsudok zrušil. Koncom októbra minulého roku však prvostupňový bratislavský súd nemohol pojednávať. Pripomína dnes portál čas.sk. Spis, ktorý bol poslaný na vyjadrenie Ústavu súdneho lekárstva a medicínskych expertíz v Martine, sa dovtedy nevrátil.

Expolicajt Vladimír podľa znalcov zomrel na následky ťažkých zranení brucha a srdca. Z vraždy podozrivý Matej H. sa takmer rok vyhýbal výsluchu na polícii. Tvrdí, že o zatykači nevedel a po vražde náhodne odcestoval do zahraničia. Po návrate prišiel s obhajcom na políciu a tvrdil, že bol v Taliansku a o stíhaní nevedel.

Ako dnes pripomína portál čas.sk, s partnerkou Katarínou mal Vladimír v čase vraždy 3-mesačnú dcérku, ktorú prišiel na Vianoce z Austrálie ukázať rodine. "Keď naša dcérka vyrastie, budem jej rozprávať o násilnej smrti jej otecka, môjho vtedajšieho partnera Vladimíra," povedala Katarína po prvom a zatiaľ jedinom neprávoplatnom rozsudku. "Porozprávam jej aj o tom, aké boli výpovede svedkov, záznam priemyselnej kamery z baru, do ktorého išiel Vladimír dva dni po našom prílete z Austrálie, na Vianoce v roku 2009," dodala.