Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Každý hlas vo voľbách je dôležitý, zhodli sa pacienti a lekári

Ilustračné foto Foto: TASR

Lekári, zdravotnícky personál i pacienti o tohtoročných voľbách medzi sebou diskutujú.

Bratislava 5. marca (TASR) – Odvolené už majú niektorí pacienti i personál z Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB). Zhodujú sa v tom, že voliť je potrebné a každý hlas je v parlamentných voľbách dôležitý.

"Mám 24-hodinovú službu a chcem si splniť svoju občiansku povinnosť. Pretože viem, že každý jeden hlas v týchto voľbách je rozhodujúci," povedala Ľubica Gašparíková, ktorá pracuje na Rádiodiagnostickej klinike na bratislavských Kramároch.

Lekári, zdravotnícky personál i pacienti o tohtoročných voľbách medzi sebou diskutujú. "Ale to je v tento deň normálne," povedal zdravotnícky laborant Peter Győri. V práci bude až do rána.

"Ide o našu budúcnosť a najmä o budúcnosť mladých," uviedol jeden z hospitalizovaných pacientov. Zúčastniť sa volieb označil za svoje právo. Využiť ho mu nezabráni ani pobyt v nemocnici.

Záujem voliť do prenosnej volebnej schránky nahlásilo podľa hovorkyne UNB Petry Stano Maťašovskej 150 ľudí. Podmienkou je platný voličský preukaz alebo totožný volebný okrsok. Predpokladá však, že voliť pôjde menej ľudí, ako sa nahlásilo. Nie každý bude mať podľa nej potrebné náležitosti.

Členov volebnej komisie sprevádzali po UNB zamestnanci. Pacientov navštevujú po izbách od 10.00 do 14.00 h.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE