Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Kechnec: Americký veľvyslanec sa zaujímal o Európsku integrovanú školu

Pohľad na obec Kechnec. V pozadí pod Slanskými vrchmi v údolí tečie rieka Hornád. V popredí je čiastočne vidieť cestu do Maďarska. Foto: TASR/Milan Kapusta

Od svojho vzniku Kechnec pritiahol investície v celkovej výške takmer 1 miliarda eur a dokázal vytvoriť približne 3500 priamych a 10.000 nepriamych pracovných príležitostí u subdodávateľov.

Košice 15. novembra (TASR) - Americký veľvyslanec na Slovensku Adam Sterling navštívil v pondelok (13.11.) so svojím tímom obec Kechnec v okrese Košice-okolie. Starosta Jozef Konkoly ho oboznámil s koncepciou rozvoja samosprávy a následne sa veľvyslanec stretol aj s občanmi obce. TASR o tom v stredu informovala koordinátorka pre médiá za obec Kechnec Anna Podlesná.

"Pán veľvyslanec sa zaujímal o viaceré aspekty rozvoja obce. Najmä o koncepciu školského systému, ktorý rozvíjame na našom území. V našej škole používame inovatívne metódy vyučovania a škola získala titul Škola tretieho tisícročia. Vážim si, že Adam Sterling so sprievodom navštívil obec Kechnec a živo sa zaujímal o naše napredovanie. Verím, že naše dobré vzťahy budeme obojstranne naďalej rozvíjať," povedal Konkoly.

Kechnec podľa jeho slov od svojho osamostatnenia sa od obce Seňa v roku 1990 kontinuálne pracuje na zlepšovaní kvality života miestnych občanov.

"V obci je vybudovaná kompletná infraštruktúra, profesionálne športové centrum a nové futbalové ihrisko, sociálno-zdravotný komplex, kongresová sála, moderná 40-bytová jednotka, potravinárske centrum s cukrárenskou výrobňou a predajňou i reštauráciou, ďalej centrum obce s amfiteátrom a farebnými fontánami. Výraznou rekonštrukciou prešiel obecný cintorín. V súčasnosti obec pracuje na projektoch Európskej integrovanej školy a akvaparku," priblížil Konkoly s tým, že novostavba Základnej školy pre prvý až deviaty ročník bude odovzdaná v decembri.

"Pracuje sa aj na projekte spracovateľskej linky na mäso a mäsové výrobky a pekárne s výrobňou cestovín," povedal Konkoly.

V priemyselnej zóne Kechnec sa doposiaľ etablovalo 15 slovenských a zahraničných spoločností.

"Od svojho vzniku Kechnec pritiahol investície v celkovej výške takmer 1 miliarda eur a dokázal vytvoriť približne 3500 priamych a 10.000 nepriamych pracovných príležitostí u subdodávateľov. Celková rozloha parku je 332 hektárov. Obec chce v horizonte piatich rokov otvoriť aj technologický park," dodal starosta obce.