Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Kesselbauer má právoplatné stavebné povolenie, začala sa výstavba

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Súčasťou projektu je aj podzemná garáž so 155 parkovacími miestami.

Bratislava 11. septembra (TASR) – Developerský projekt Kesselbauer v Bratislave získal právoplatné stavebné povolenie. Investičná skupina Proxenta v týchto dňoch začala výstavbu rezidenčného objektu, ktorý vyrastie v blízkostí Prezidentského paláca. TASR o tom informoval investor.

V časti projektu je naplánovaná replika pôvodného meštianskeho domu, kde sídlila legendárna mestská pekáreň. Časť projektu má podľa developera súčasný vizuál, aby korešpondoval s nadväznými modernými budovami, ktoré sú na ulici Námestie 1. mája už vybudované. "Do projektu boli zapracované pripomienky hlavného mesta, mestskej časti a ďalších účastníkov stavebného konania. Vďaka týmto zmenám sa zväčšilo vnútorné zelené átrium," spresnil. Na ôsmich podlažiach budú byty a apartmány. Súčasťou projektu je aj podzemná garáž so 155 parkovacími miestami.

V tesnej blízkosti Kesselbaueru stojí dokončený rezidenčný projekt Weinhauer, ktorý postavil rovnaký developer. Ten je umiestnený medzi ulicou Jozefská a Námestím 1. mája. Proxenta pripravuje na blízkej Banskobystrickej ulici menší rezidenčný projekt s názvom Vila Biela. Po dokončení majú tieto projekty podľa investora vytvoriť zelené átrium, ktoré bude slúžiť ako verejný priestor.